Kulturne ambasade

V Goriških brdih smo leta 1997 pričeli z organiziranjem mednarodnih likovnih srečanj umetnikov pod imenom MMMart, ki so z leti prerasla, se širila in privedla v odprtje kulturnih ambasad posameznih članic Evropske unije in ostalih držav pri briških vinarjih. Tako smo do letos odprli že 15 ambasad kulture.

Projekt, ki je smiselno nadaljevanje projekta MMMart smo pričeli v letu 2011 in ga poimenovali KROG UMETNOSTI / ART CIRCLE. Z njim bi radi zaokrožili odprtje kulturnih ambasad vseh članic EU in širše. Ob odprtju vsake kulturne ambasade smo organizirali mednarodno likovno srečanje umetnikov ter pripravili razstavo novonastalih likovnih del. Druženje umetnikov je bilo spodbuda tudi za druženje z diplomati držav, ki imajo veleposlaništvo v Sloveniji in širšo javnostjo na več nivojih: lokalno, državno in mednarodno.
Kulturne ambasade postajajo stičišče kulturnikov iz različnih evropskih držav, ki se na kulturnih ambasadah vsako leto srečujejo in skupaj ustvarjajo nova umetniška dela. Vsako leto odpiramo nove ambasade kulture. Med ostalimi veleposlaniki držav, ki imajo odprto veleposlaništvo v Sloveniji, pa velja za odprtja kulturnih ambasad veliko zanimanje. Naš cilj je, da bi v naslednjih letih odprli kulturne ambasade vseh držav, ki imajo v Sloveniji svoje predstavnike. Vabljeni v prekrasno kulturno, turistično in gastronomsko bogato Goriško regijo in Slovenijo!

Organizatorja projekta,
Etko Tutta in Klemen Brun

Zemljevid kulturnih ambasad