WOOD & STONE

Mednarodno umetniško rezidenco namenjeno kiparjem, ki ustvarjajo v lesu in kamnu, smo zasnovali v sodelovanju z lokalnimi partnerji društva Lo-Ko Lokve in gostiteljem Gostilno Lokve. Okolje Trnovske planote se nam zdi izredno izvirno in primerno za širjenje kulturnih vsebin, umetniške ustvarjalnosti in družbene interakcije med mednarodnimi umetniki in lokalnim prebivalstvom, ki les in kamen pozna že od svoje stalne naselitve na območje.

Kiparska mednarodna umetniška rezidenca je zasnovana profesionalno, namenjena sodobnim kiparjem, ki so izbrani na javnem pozivu s strani mednarodne žirije. Rezidenco spremlja umetnostna zgodovinarka, kustosinja Klavdija Figelj in ekipa ART CIRCLE International. Vsako leto gostimo do šest kiparjev iz celega sveta.

Ustvarjena kiparska dela postanejo del javno zasebne zbirke FORMA VIVA LOKVE / ART CIRCLE International, ki je postavljena po vasi Lokve. V katalogih so predstavljene poti Sprehodi Od kipa do kipa.

Lokacija: VAS LOKVE, Slovenija
Gostitelj: Gostilna Lokve
Organizator / KUD MANIFEST
Soorganizatorji / TKŠ društvo Lo-Ko Lokve, Gostilna – resort Lokve.
Koordinatorki: Petra Kolenc Lo-Ko Lokve, Maša Gala ART CIRCLE International

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Wood & Stone