WOOD & STONE 2022

Mednarodno umetniško kiparsko rezidenco LES & KAMEN smo zasnovali v sodelovanju s kuratorji, umetniki in organizatorji kulturnih vsebin, ki so aktivni na Goriškem in se v svojih strokah aktivno povezujejo tudi čezmejno. Društvo Lo-ko Lokve se je povezalo z organizacijsko ekipo Mednarodnega festivala likovnih umetnosti ART CIRCLE International in na naše travnike, v osrčje Trnovskega gozda povabilo umetnike, da bi ustvarili nove podobe, oblike, skulpture. Oblike, ki jih rojeva naš prostor in naš čas. Za les in kamen smo se odločili zaradi naravnih danosti, ki nam jih ponuja pokrajina.

»Naša želja je zasnovati stalno Formo vivo na Lokvah – postavitev kiparskih del sodobnih likovnih umetnikov na prostem, ki bodo dostopna javnosti še vrsto let. V osrčju Trnovskega gozda smo ustvarili prostor za mednarodno umetniško rezidenco, osredotočeno na sodobno kiparstvo. Na povabilo selektorja Jorga van Daele tako v teh dneh ustvarjajo akademsko izobraženi kiparji iz Slovenije, Italije, Španije, Belgije in Kube in veseli smo, da bodo s svojimi umetniškimi deli obogatili naš kraj,« pravijo organizatorji.

»Izkušnja na Lokvah mi veliko pomeni, saj sem obdana z naravo, kar nam umetnikom zelo veliko pomeni. V svojem kiparskem oblikovanju sem želela priti do forme, ki bi izražala celico, ki raste skozi membrano. Upodobiti sem želela to osnovno enoto, ki je center vsakega živalskega in rastlinskega organizma in iz katerega prihaja temeljna vitalna energija. Z našim energijskim centrom nas povezuje prav dihanje, zato sem svojo skulpturo poimenovala Dih,« je svojo izkušnjo izrazila ena od udeleženk, kiparka Valeria Vitulli iz Italije.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Objave v medjih

Sodelujoči umetniki:
JORG VAN DAELE / Belgija
CARLOS LORENZO HIDALGO / Španija
VALERIA VITULLI / Italija
ANA ŽERJAL / Slovenija
OSCAR AGUIRRE COMENDADOR / Kuba
DANIELA ROMAGNOLI / Italija

Umetniški vodja: Klemen Brun, Slovenija
Selektor: Jorg Van Daele, Belgija
Kustosinja: Klavdija Figelj, Slovenija
Koordinatorki: Petra Kolenc Lo-Ko Lokve, Maša Gala ART CIRCLE International