O FESTIVALU

ART CIRCLE International je namenjen profesionalnim umetnikom in kuratorjem. Umetnike za določene dogodke večkrat letno izbere mednarodna žirija na podlagi odprtega razpisa. Umetniška dela, ustvarjena v času rezidence, ostanejo v zbirki ART CIRCLE. Ta dela so po koncu rezidence na ogled javnosti v Sloveniji in na poznejših razstavah v tujini. Na ta način ART CIRCLE prispeva k prenosu sodobne umetnosti v druge, tudi ruralne regije.

Edinstvena značilnost slovenskega festivala je Kulturna Ambasada določene države. Vsaka lokacija, ki gosti umetnike, je posvečena državi, ki ima diplomatsko ambasado v Sloveniji, in umetniki, ki jih gostijo, prihajajo predvsem iz te države. Uradna diplomatska veleposlaništva podpirajo svoje kulturne ambasade. Na ta način ART CIRCLE povezuje kulture številnih narodov z lokalno regijo in diplomatskim svetom.

Poleg rezidenc za profesionalne umetnike organizacija ART CIRCLE International organizira tudi mladinski festival za študente in diplomante umetniških akademij na začetku njihove poklicne poti. Z našimi programi mednarodni mentorji in izbrani mladi umetniki sodelujejo v novem okolju, pridobivajo poklicne izkušnje in možnosti za mreženje.

Organizacijsko ekipo festivala sestavljajo izkušeni profesionalni umetniki, profesorji umetnosti, kustosi, podjetniki, turistični ponudniki in strokovni zunanji sodelavci.